Nettsted om klær med sjel


torsdag 23. mai 2019

Hermès Kelly fra 1966 - en oppdatering


Hermès Kelly 28 fra 1966
I januar kom denne vesken tilbake fra et langvarig opphold i Paris. Åtte måneder tok det fra den ble innlevert hos Hermès i Oslo, til den var trygt tilbake hos meg i Bergen. I mellomtiden hadde den vært hos Hermès sitt reparasjonsatelier i Paris og fått nytt håndtak og nytt låsbeslag. Etter over 50 år var disse blitt fullstendig utslitt, og håndtaket røk rett og slett tvers av.

Det gir en fantastisk følelse å eie et 53 år gammelt kvalitetshåndverk som det denne vesken er. Hermès har en filosofi om at deres produkter skal kunne overføres mellom generasjonene, og skal kunne repareres for å forlenge levetiden. I et moderne perspektiv er kanskje en åtte måneder lang reparasjon nærmest helt uakseptabel - i mine øyne er det et nydelig uttrykk for profesjonalitet og kvalitet i utførelsen av reparasjonen. Det er ikke så mange mennesker som innehar den nødvendige kunnskapen til å utføre denne jobben - derfor er det også en lang prosess. Og resultatet er også deretter; fargen på det nye håndtaket er nøye avstemt den opprinnelige fargen og glir helt inn i resten av vesken på tross av at det er over 50 år mellom vesken og håndtaket. Den har absolutt vært verdt å vente på!

For dem som er interesserte i Hermès og deres filosofi omkring reparasjoner og deres produkters levetid, ligger det på YouTube en serie med 10 korte dokumentarer blant annet om dette temaet. Søk etter Hermès Documetaries - og du finner en serie estetisk vellagede og informative filmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar